Materialen

Overige materialen

De CZB kan u voorzien van een breed pakket van zand- en grindproducten voor de weg-, water-, tuin- en utiliteitsbouw. In de diverse rubrieken hiervoor hebben wij u al een inzicht gegeven van de door onze afnemers gebruikte materialen. Om het assortiment voor u zo compleet mogelijk te maken treft u hier de resterende materialen aan. Wanneer u vragen heeft of graag uw behoefte ten aanzien van gewenste materialen wilt afstemmen, neem dan gerust contact met ons op!


Brekerzand

Dit zand wordt veelal gebruikt om de open ruimte tussen klinkers en tegels mee op te vullen. Brekerzand wordt tijdens of na het breken van vast gesteente of grind afgezeefd. Het materiaal heeft een goede draagkracht en haakweerstand, het zorgt hierdoor voor een goede stabiliteit. Leverbaar in een fractie van 0-2 en 0-3 mm.


Lava

Lava is vulkanisch materiaal en zeer poreus en waterdoorlatend. Het is een licht funderingsmateriaal, is uitermate stabiel en waterbergend. Wordt gebruikt in de wegenbouw maar ook veel in de agrarische sector. Voor sportvelden dient lava te voldoen aan ISA-Sport normen. Gangbare afmetingen zijn 2/8 (Agro), 2/16 (Agro), 0/16 M2a (Sport) en 0/40 (Wegenbouw).


Split

Split is een verzamelnaam voor fijn gebroken steenslag en heeft een onregelmatige, hoekige structuur. Door de open structuur is het water afvoerend vermogen groot. Het is verkrijgbaar in diverse fracties. Fijn split is een fractie 2-5 mm. Toepassingen voor split zijn als decoratie, voor opritten en paden, onder waterpasserende bestrating en onder natuursteenverharding als afwatering.


Menggranulaten

Vanuit overheidswege wordt hergebruik van bouw- en sloopafval gestimuleerd. Speciale recyclingtechnieken maken dit materiaal geschikt voor hergebruik. Dit gerecyclede materiaal wordt toegepast als fundering voor wegen, fiets- en voetpaden, parkeerterreinen, opslagplaatsen of als opvulmiddel voor schanskorven. Het materiaal heeft een groot draagvermogen en een grote stabiliteit.


Grond en klei

Het betreft hier diverse soorten grond en klei.