CZB Groep

De CZB Groep omvat een aantal professionele ondernemingen, welke actief zijn binnen de zand- en grindbranche. Aan het hoofd van de groep staat CZB Holding B.V., welke houdstermaatschappij is van de onderliggende werkmaatschappijen. Zij beheert het eigendom van de vennootschappen en ziet toe op het bestuur van deze ondernemingen. Het uiteindelijke eigendom van de CZB Groep ligt bij haar oorsprong, namelijk de Coöperatieve ZandschippersBond (CZB) u.a., hierin zijn haar leden vertegenwoordigd.

CZB Handel & Transport B.V. verzorgt op scheepsgrote de levering en/of het vervoer van zand- en grindmaterialen naar onze klanten. Diverse leverings- of transportopdrachten worden door onze scheepsindeling gepland en door onze binnenvaartschepen voor onze klanten uitgevoerd.

Versloot-Van Wingerden B.V. beschikt over een op- en overslagbedrijf (zand- en grindhandel) aan de Steekterweg te Alphen aan den Rijn. Hier vandaan levert zij aan haar klanten in de regio een uitgebreid assortiment van zand, grind, bims, lava, puin, grond, split en dergelijke. Het bedrijf ligt aan de Oude Rijn, waardoor binnenvaartschepen kunnen aanmeren en laden en/of lossen kan plaatsvinden. Ten behoeve van klanten kan ook materiaal worden opgeslagen.

CZB Wegtransport B.V. vervoert namens Versloot-Van Wingerden B.V. of voor derden per as zand- en grindproducten naar bestemmingen welke de opdrachtgevers wensen. De vrachtauto’s zijn flexibel inzetbaar en worden ingezet voor losse vrachten, projecten of specifieke vraagstelling vanuit klanten.

De activiteiten van genoemde werkmaatschappijen zijn complementair aan elkaar, zij vullen elkaar letterlijk en figuurlijk aan in hun producten en diensten. Door deze invulling van meerdere stappen in de bedrijfskolom kan de CZB Groep een goed pakket van producten en diensten bieden en daarbij grip houden op de kwaliteit hiervan. Bovendien biedt het onze klanten een zogenaamd “one-stop shopping” mogelijkheid.

De CZB Groep heeft haar kantoor op Zuidzijde 1 te Bodegraven.

“Samen staan wij sterker”