Waarom CZB

Waarom als schipper aansluiten bij CZB?

CZB is van oorsprong een coöperatie, opgericht door schippers die gezamenlijk het doel hadden – én hebben – om werk tegen goede condities te creëren en continuïteit in de opdrachten te realiseren. Ondanks dat de huidige groep van CZB ondernemingen uiteraard eigen doelstellingen hebben en hun continuïteit nastreven, leeft de oorspronkelijke gedachte om zaken samen te verzorgen nog zeer binnen de organisatie. Het motto is niet voor niets: “Samen staan we sterker”.

Als schipper, hetzij als lid of als relatie van CZB, bent en blijft u zelfstandig ondernemer. Door aansluiting bij CZB heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan grote projecten.

Wat mag een aangesloten schipper van CZB verwachten?

  • CZB onderhoudt contacten met opdrachtgevers;
  • CZB onderhandelt met opdrachtgevers over opdrachten en contracten;
  • CZB zorgt voor coördinatie en planning van opdrachten;
  • CZB zorgt voor facturering aan de opdrachtgever;
  • CZB betaalt maandelijks uit aan haar schippers voor het geleverde werk (inclusief toeslagen voor gasolie, eventuele liggelden en laagwatertoeslag). Het eventuele financiële risico van het aannemen van werk ligt geheel bij CZB;
  • CZB onderhoudt niet alleen contacten met opdrachtgevers, maar ook met allerlei instanties en groeperingen en komt daarbij op voor de belangen van de bij CZB aangesloten schippers.

Is volwaardig lid worden nog ‘een brug te ver’? U kunt u ook aanmelden als ‘relatieschip’ en daarmee incidenteel voor CZB (mét alle voordelen van een volwaardig CZB-lidmaatschap) werk uitvoeren. Op deze manier kunt u kennismaken met de CZB-organisatie.

Waarom zaken doen met CZB?

  • Zelfstandige organisatie…

Wij zijn een zelfstandige organisatie zonder binding met enige andere organisatie of commerciële partij. Transport is onze core-business.

  • …met zelfstandige ondernemers

De schippers die onder de CZB-vlag varen, zijn allen zelfstandig ondernemer. Dit ondernemerschap vertaalt zich in de manier waarop zij tegen hun transport business aankijken: Levering op tijd en op maat, overeenkomstig de afspraken die via CZB met hún klant zijn gemaakt.

  • Eén aanspreekpunt en één contractpartner

Als klant heeft u maar één aanspreekpunt: CZB. Wij zorgen voor de planning en de uitvoering. Onverhoopte problemen met de planning of inzet van schepen zijn problemen voor CZB en niet voor U. Wij maken afspraken met U. Afspraken waar wij ons aan houden.

  • Jaarafspraken

Bij grotere projecten maakt CZB jaarafspraken. Dit betekent dat gedurende de looptijd van het contract er geen verschillen in prijs en kwaliteit optreden. Daar zorgt CZB voor, zodat de continuïteit van uw productieproces geen gevaar loopt.

“Samen staan wij sterker”